Terményáldás-2022.09.21

Elkezdődött az úszás oktatás

Évnyitó 2022

Szeptember 1-jén a zivataros időjárás ellenére vidám, lelkes diákokkal telt meg a Péter-Pál templom. A tanévnyitó Veni Sancte pillanatait mutatják a képek, amiken már kis elsőseink is jelen voltak. Pali atya idén is megáldotta az iskolatáskákat a szentmise végén, utána követte az igazgató úr köszöntő beszéde és az új kollégák bemutatása.

Hallo, Schweiz

Felsőtagozatos, németül tanuló diákjaink március hónapban részt vettek a Hallo, Schweiz! című levelező projektversenyen (A1, A2 és B1 nyelvi szintek). A 3-4 fős csapatok a játékos, kreatív és ismeretbővítő feladatokat részben egyénileg, részben közösen oldották meg jó hangulatban, miközben elmélyültek az alpesi ország természeti szépségeiben , ünnepi szokásaiban, világhírű termékei és márkái, valamint az ínyencségek ismeretében.

Don Bosco ünnep 2022

Vízkereszt 2022

Ti tudjátok mi a Vízkereszt?
Epifánia az egyik legősibb keresztény ünnep, amely Jézus Krisztus megjelenésének, kinyilvánulásának momentumait kapcsolja egybe: a napkeleti bölcsek imádása; Jézus megkeresztelkedése a Jordánban; Jézus első csodája a Kánai menyegzőn. Iskolánkban a gyerekekkel együtt ünnepeltük e jeles napot.

Farsang 2022

Igaz, hogy csak osztályonként tudtuk megszervezni az idei farsangot, de diákjaink vidám, kreatív jelmezei igazán színes kavalkádot varázsoltak az iskolába. Köszönet nekik, a szülőknek, az osztályfőnököknek és minden segítőnek. A képek által érezzük át ezt a mesés és varázslatos hangulatot, hisz a farsang igazán a móka ideje.

Péliföldszentkereszt - Erdei iskola 2020

A Gerecse Natúrpark Látogatóközpont fő témája a teremtésvédelem, amely mind a szalézi közösségnek, mind a világi látogatóknak izgalmas kérdéseket vet fel. 2008-ban a szalézi rend 26. Egyetemes Káptalanja, nyilatkozott: a környezettudatosság megélése szorosan hozzátartozik a Krisztustól kapott szalézi szerzetesi mivoltunkhoz.